14 Ekim 2012 tarihinde TCD tarihinin en yüksek katılımlı Seçimli Genel Kurulu sonucunda, 2012-2014 döneminin Yönetim Kurulu oluşturuldu. Yönetim kurulu üyeleri olarak, bizlere vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederiz. İki yıllık dönemde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeleri hayata geçirme aşamasına gelince sizlere iletmeyi planladığımız için, bu teşekkürümüz gecikti. 

Yönetim Kurulumuz görev dağılımını yaptıktan sonra Cerrahi Araştırma ve Ulusal Cerrahi Kongrelerinin yer ve tarihini belirleyip ihale sürecine başladı. Daha önce alınan geri bildirimler nedeni ile, Ulusal Cerrahi Kongresinin, geniş alanda yerleşik büyük kongre merkezlerinin olduğu Antalya’da 16-20 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Cerrahi Araştırma Kongresi başkanlığı için Prof. Dr. Mustafa Şare, Ulusal Cerrahi Kongre başkanlığı için Prof. Dr. Faik Özçelik görevlendirildi. Yönetim Kurulundan bağımsız düzenleme kurullarını oluşturacak Kongre başkanlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 

Mahkeme sürecinin halen devam ettiği ve Sayın Doç. Dr. Haldun Gündoğdu’nun büyük emek verdiği “Endoskopi Eğitimi” ile ilgili “Endoskopi Çalışma Grubu” kurularak, eğitim veren merkezlerin sayısının arttırılması, merkezlerin standardizasyonu, eğiticilerin eğitimi, endoskopi eğitimi sırası gibi sorunlara çözüm bulabilmek için çalışmalara başlandı. Devam etmekte olan dava ile ilgili olarak paydaş kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapılarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

2008-2012 döneminin YK Başkanı Sayın Prof. Dr. Cem Terzi ve Yönetim Kurulu üyelerinin özverili çalışmaları ile derneğimize kazandırdıkları “Sanal Akademi” müfredatının kalan bölümlerinin, bu dönemde eğiticinin görsel videosu ile hazırlanmasına karar verildi ve hazırlanan modüller sizlere ulaştırılmaya başlandı.

Sayın Prof. Dr. Cem Terzi’nin editörü olduğu ve meslektaşlarımıza büyük yarar sağlayacağına inandığımız e-Kitap, Sayın Cem Terzi’nin özverili çalışmaları ile sizlere iletilmeye devam edilmektedir. 

Temel Cerrahi Eğitim Kurs Komisyonu tarafından  TCD bünyesinde 36 kez düzenlenen  “Temel Cerrahi Eğitim” ve  17 kez düzenlenen “Stapler Eğitimi ve Kullanımı” kursları bu dönemde de  devam edecektir. Sizler ve cerrahi asistanları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan “Temel Cerrahi Eğitim Komisyonu” kurslarının üçüncü basamağı olarak 2. yıl ve daha ileri kıdemde bulunan asistanlara ve uzmanlara yönelik  “Cerrahide Zor Yara Yönetimi ve Uygulamalı Güncel Yaklaşımlar Kursu” nun hazırlıkları da komisyon tarafından tamamlanmış olup  2013 yılında düzenlenecek olan tüm  kurslarımızın tarihleri ve   kurs merkezleri  kesinleştikçe web sitemizde açıklanacaktır.

Uluslar arası indekslere kabul edilme sürecinde profesyonel bir firmadan destek alan Ulusal Cerrahi Dergisi Editörler Kurulunun talepleri, her zaman olduğu gibi bu dönemde de gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede dergi editörlerimiz yönetim kurulu toplantısına davet edildiler ve yürütülen çalışmalarla ilgili görüş ve düşünceleri öğrenildi.

Meslektaşlarımızla iletişim kurabilmek, dileklerini ve önerilerini alabilmek amacıyla, Yönetim Kurulu toplantılarında canlı web yayını yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca bu yayınlar sırasında derneğimizin avukatı Verda Ersoy ve Doç. Dr. Ali Rıza Tümer canlı yayına katılıp, meslektaşlarımızın mediko-legal konularla ilgili sorularını yanıtlayacaklardır. İlk canlı yayınımızın 12 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olan Yönetim Kurulu toplantımız sırasında gerçekleştirileceğini duyurmaktan mutluluk duymaktayız.

Mediko-legal konularla ilgili canlı yayınlarımızın dışında, Dernek binasında yapılması planlanan ve canlı yayını izleyen meslektaşlarımızın key-pad kullanarak katkıda bulunabileceği “Olgularla Tartışalım” seminerleri interaktif canlı web yayını ile sizlere sunulacaktır. Bu bölümle ilgili ilk yayınımız 10 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu bölümde tartışılacak olgular, konuklarımız tarafından belirlenebileceği gibi, meşlektaşlarımız tarafından hazırlanan veya tartışılması istenen olgular da gündeme alınacaktır.

Genç meslektaşlarımızın genel cerrahi pratiğinde en çok yaptığı ameliyatların yer aldığı eğitim videoları, eğitim programımız kapsamında web sitesinden yayınlanacaktır.

Sanal akademi ve e-kitap ile bütünleşeceğini düşündüğümüz, teorik bilgileri hatırlatmaya yönelik, konuların yönlendirici ekranlarla özetleneceği “Algoritmalarla Öğrenelim” eğitim projemiz yakında sizlere sunulacaktır.

Üyelerimizin sunumlarında kullanabileceği anatomik resimler TCD adına yaptırılarak, çok yakında sizlerin kullanımına açılacaktır. Çizimi yaptırılacak resimlerle ilgili olarak meslektaşlarımızın istekleri ve önerileri dikkate alınacaktır.

Yeterlik Kurulumuzun Çekirdek Eğitim Programı yenilemesi sonrasında, tüm ÇEP müfredatının, Green Box teknolojisi ile sanal ortama aktarılıp, asistanlarımızın kullanımına sunulması planlandı ve çalışmalara başlandı.

Siz değerli meslektaşlarımızın öneri ve isteklerine uygun olarak sürdürülecek olan yönetim kurulu çalışmalarında temel hedefimiz her alanda meslektaşlarımız arasında dayanışma ve işbirliğini en üst düzeyde gerçekleştirmektir.

Bu vesile ile sizlere bir kez daha teşekkür ederiz.

TCD Yönetim Kurulu